Heb ik een klantenbeoordeling nodig?

Als je eigenaar bent van een webwinkel is het raadzaam om een onafhankelijke klantbeoordeling te hebben. Nieuwe klanten kennen jouw bedrijf niet of nauwelijks. Meer dan 85% kijkt op Google naar reviews (beoordelingen) van een nieuw of nog onbekend bedrijf. Op basis hiervan maken zij de keuze, wel of niet bestellen. Wanneer er geen onafhankelijke beoordeling te vinden is over jouw bedrijf, is de kans erg groot dat de klant afhaakt. Een klantbeoordelingswebsite geeft meer vertrouwen aan een toekomstige koper.

Waarom een klantbeoordeling bij een derde partij?

Het antwoord is simpel. Onafhankelijkheid geeft de klant meer vertrouwen. Je kunt natuurlijk de klant vragen om een beoordeling te schrijven. Deze beoordeling plaats je vervolgens op je eigen website. Dit kost geen extra geld en het is een kleine moeite. Echter ben je in de gelegenheid om de beoordeling te veranderen naar sociaal gewenste woorden. Hoe noem je dat ook al weer… “Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend” “De slager keurt zijn eigen vlees”.

Wat moet ik doen bij slechte beoordelingen?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw visie. Zie je vaak dezelfde ‘klacht’ dan is het verstandig om hier iets mee te doen. Vaak is duidelijkheid en transparantie de oplossing. Je kunt ervoor kiezen om slechte beoordelingen te negeren. Maar je kunt ook voor kiezen om slechte beoordelingen te beantwoorden. Hierdoor laat je zien dat je jouw klanten serieus neemt en open staat voor verbetering. Maak het jezelf niet te moeilijk, gebruik bijvoorbeeld de volgende zin:

Bedankt voor uw beoordeling, wij vinden het jammer dat u niet tevreden bent over ‘uw bestelling’ ‘de bezorging’ ‘onze dienst’. Wij nemen uw beoordeling mee voor verbetering. Mocht u nog vragen hebben of uw beoordeling willen toelichten dan kunt u ons bereiken op info@emailadres.nl

Feedback is een cadeautje, gebruik dit goed en je slechte beoordelingen worden minder.

Welke beoordelingswebsite is de beste?

Het vergelijken van de beoordelingswebsite is lastig. Iedere website heeft een ander aanbod. Wel varieert de prijs enorm van gratis tot €349 per maand. Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij het bedrijf en de kosten. De meest gebruikte beoordelingswebsites zijn:

Het is dus helemaal afhankelijk van jouw wensen. Zo kun je onder andere Facebook beoordelingen koppelen, Google rich snippets weergave of een widget met beoordelingen plaatsen op je website. Als enige is Webwinkelkeur een beoordelingswebsite met daarnaast een keurmerk. Hiermee sla je twee vliegen in een klap voor een betaalbare prijs.