De mogelijkheden van Social Media

U kunt ze haast niet meer missen; de icoontjes van social media. U ziet ze naast internet ook op tv of in de krant, flyers en posters. Om meer bezoekers en klanten te genereren in uw bedrijf of op uw website kunt u daarop handig inspelen. Op social websites is het een broedplaats van mensen die hun bezigheden, reactie’s en meningen delen. Dit kan zijn door een tekstbericht of via foto’s en video. U kunt social media op diverse manieren linken aan uw site. Bezoekers kunnen uw informatie en website delen met hun vrienden. Ook wel bekend onder de (Engelse) naam Share(ing) in het Nederlands noemt men dat: Delen. Tevens is het mogelijk een (bedrijfs)pagina aan te maken op een van de social media websites en daar in real-time uw geïnteresseerde (vrienden) op de hoogte te brengen van de laatste ins en outs.

Hoe werkt het?
We nemen als voorbeeld Facebook: Wanneer u als bezoeker uw site bezoekt en op een van de social media knoppen drukt. Bijv. Vind ik leuk of op een zo genoemd Share knop. Dan zorgt deze knop ervoor dat er een automatische link met tekst en kleine afbeelding van de website op uw profiel van Facebook word geplaatst. In een overzichtspagina worden alle updates van u en uw vrienden weergegeven. U vrienden zien uw update en worden misschien nieuwsgierig of krijgen interesse in de link die u gedeeld heeft. Zij klikken hierop en bezoeken dan uw site. Daarnaast kunnen uw vrienden uw linkje weer verder delen onder hun vrienden. Het is daarnaast mogelijk om social media te gebruiken voor uw webwinkel om zo meer mensen en toekomstige klanten te bereiken. U kunt via social media bezoekers vragen vrienden te worden of uw profiel te ‘Like’ (vind ik leuk) om zo vervolgens kortingen te bemachtigen. Daarnaast kunt u via social media direct in contact staan met uw klanten en vragen snel beantwoorden.

Wat is nu het beste voor u?
Er zijn zoveel soorten social media websites dat er voor ieder wel iets passend is. Hieronder ziet u de diverse soorten Social Media bedrijven. In Nederland zijn Facebook, Twitter, & Youtube de meest gebruikte. U kunt ze allemaal gebruiken maar het is belangrijker welke doelgroep u wilt bereiken. De meest gebruikte network/micro-blog sites in Nederland zijn Facebook gevolgd door Twitter en Hyves. Op Hyves komt over het algemeen wat jonger publiek en is een Nederlandse networking site. Facebook en Twitter wordt daarin tegen wereldwijd gebruikt. Vaak kunt u diverse social media sites koppelen. Voorbeeld: U heeft Facebook en Twitter. U post vervolgens een berichtje op Twitter, dan is deze zichtbaar voor uw Twitter (volgers) maar ook op Facebook wordt vervolgens dat zelfde berichtje geplaatst. Zo kunnen uw vrienden en geïnteresseerde die geen Twitter gebruiken ook op Facebook op de hoogte blijven en reageren.

Adverteren
Het bekende google adwords is gericht op adverteren in zoekmachines. Ook op social media waaronder facebook en twitter kunt u adverteren. Krijg meer bezoekers op uw site of zorg voor meer volgers of likes in uw (bedrijfs)pagina. Zoals u kunt lezen zijn er eindeloze mogelijkheden. Hieronder een overzicht van de bekendste Social websites.

2018-06-02T10:54:29+02:0016 maart 2015|Informatie|0 Reacties

Laat een reactie achter